Пожар в харьковском доме престарелых потушили

В Харькове ликвидирован пожар в двухэтажном жилом доме, который работал как дом престарелых. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ГСЧС, передает УНН.

"В 16:14 пожар локализован на площади 100 м.кв. В 16:53 - ликвидирован. На месте пожара обнаружены тела 15 человек. 9 человек спасены - они госпитализированы в больницы", - говорится в сообщении.

Напомним, 21 января в 15:03 в Харькове в двухэтажном жилом доме, предварительно переоборудованном под дом престарелых, возник пожар на втором этаже.

К тушению пожара привлекались 50 человек и 13 единиц техники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у харківському будинку престарілих: з'явились перші відео з місця трагедії

Раніше Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації" з пожежею у будинку престарілих у Харкові й роздав низку доручень.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів. І ось, “історія повторилася”.

Источник: ИА UNN.

Главные новости дня

Новости партнеров