ОРЕСТ ГАЛИЦЬКИЙ: НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ ГІТАРОЮ В РУКАХ ВЖЕ НІКОГО НЕ ЗДИВУЄШ

ОРЕСТ ГАЛИЦЬКИЙ: НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ ГІТАРОЮ В РУКАХ ВЖЕ НІКОГО НЕ ЗДИВУЄШ

В сучасному творчому просторі шоу-бізнесу вже майже не залишилося місця, де не ставала б нога та до чого б не торкалася рука талановитого українського гітариста Ореста Галицького. Цей молодий хлопець в свої майже 30 вже давно не просто гітарист, він саме та людина, яка не боїться експериментів, хапається за складну роботу та постійно вдосконалює свою майстерність у будь-якій справі.

Якщо ви ще не зрозуміли, про кого йде мова, то просто погляньте на концертну афішу гурту DZIDZIO, з якої вам обов’язково посміхнеться хлопець на прізвисько Лямур. Проте, не лише участь у цьому проекті є головним його досягненням. За плечима у Ореста музичний досвід у гурті INDI, робота з Іриною Білик, власний гурт CELEBRITY і, навіть, музичне продюсування.

Не зважаючи на величезну зайнятість гітариста, мені все ж вдалося перехопити його між концертами та влаштувати невеличкий допит на тему творчості, особистого життя і таких речей, про які до цього моменту він ніколи і нікому не говорив.

Орест, оскільки це наше перше велике інтерв'ю, давай розпочнемо здалеку та з банального... Коли до тебе прийшло розуміння того, що ти хочеш пов'язати своє життя з жінкою на ім'я "гітара"?

Оскільки мій тато і половина всіх родичів музиканти, я вже з дитинства розумів, ким стану, коли виросту. В п’ять років я вперше пішов в музичну школу, де почав вчитися грати на фортепіано. Коли мені було 13, у нас з двойорідним братом, який, доречі, теж музикант (піаніст), була група. Але одного дня він сказав: "Для чого нам два клавішники в групі? Я всеодно граю краще за тебе, тому вчися грати на гітарі!" Можна сказати, що саме так я і став гітаристом (посміхається).

Ти одразу бачив свій шлях і майбутнє в шоу-бізнесі чи просто займався улюбленою справою без грандiозних планів?

Те, що музика стане моєю основною справою, я дійсно, повторюся, зрозумів ще в дитинтсві. Я завжди мріяв грати на великих сценах та не просто грати, а ще й заробляти гроші, займаючись улюбеною справою. Єдине, чого я не знав, як це зробити і як досягти такого рівня, тому просто почав багато працювати і вдача, нарешті, мені посміхнулася. Зізнаюсь чесно, мені завжди було мало будь-яких досягнень, я до сьогодні продовжую розвиватись і вдосконалюватись.

Ні для кого не є секретом, що дівчата обожнюють хлопців з гітарою. Чи користувався ти коли-небудь своєю "помічницею" для того, щоб збільшити собі популярність або просто завоювати чиюсь прихильність та увагу?

На сьогоднішній день гітарою в руках вже нікого не здивуєш, а от високим рівнем IQ, хорошою фізичною формою і гарним виглядом - можна. А теперь уяви собі, що при цьому всьому ти ще й стоїш з гітарою на сцені! Напевне, шанси збільшуються (сміється).

orest-2.jpg

Так, згодна. Але, нагадаю нашим читачам, що ти не просто красунчик з гітарою на сцені, на твоєму шляху було чотири найважливіших етапи та спроби реалізувати себе. Передусім, це робота в складі гурту "INDI", співпраця з Іриною Білик в якості головного гітариста артистки, власний кавер-бенд “CELEBRITY” та робота в гурті “DZIDZIO”. Чому такі кардинально різні проекти? Та, взагалі, чому ти, в певний період свого життя, робив такі серйозні зміни?

Проектів в мене дійсно було дуже багато.Я навіть мав навіть досвід працювати в четвертому сезоні “Голосу країни”, де був куратором всього музичного колективу. Напевне, правильніше сказати,що проекти самі вибирали мене, а я просто знаходився у певний час в правильному місці (посміхається).
Так,всі вони дійсно кардинально різні,але кожен був для мене повчальним і з кожного я взяв для себе дуже багато корисного.
Проте кожен раз,коли я починав розуміти,що мій розвиток в певному оточенні зупинився, з'являлася потреба щось змінювати. Саме тоді я і погоджувався на нові перспективи та пропозиції.

Доречі, я також знаю, що не тільки гітарні партії на сцені для Ірини Білик були головними під час вашої співпраці. На початку цього року Україна побачила Ореста Галицького зовсім в іншому амплуа, де ти вперше став музичним продюсером нового альбому спiвачки. Розповідай, як так взагалi сталося?

Так,на сьогодні альбом Ірини Білик "Без гриму"- це найуспішніший проект, виконаний мною особисто від "а до я". Коли Іра сказала, що найдорожчі для неї пісні хоче записати саме зі мною, це було справжньою честю і одночасно дуже великою відповідальністю.
Запис альбому тривав два роки, а деякі треки писались не один місяць. Наприклад, акустичну гітару я записував по кілька разів в одну і ту ж пісню в різні мікрофони, в різних приміщеннях, поки не знайшов потрібного ідеального, на мій погляд, звучання. Так само було і з музикантами, яких я запрошував на запис. Ретельний відбір, тільки профессіонали.
Я дуже радий та щиро вдячний, що Іра цілком і повністю довірилася мені, а я зміг написати цей альбом саме так, як його відчував. Звичайно, в нас було багато суперечок,але саме завдяки їм і вийшов такий,я вважаю,дуже гарний результат.

orest_ira.jpg

Який з етапів своєї творчої діяльності ти можешь назвати переломним, який найважчим, а який найуспішнішим? Та чому?

Справді переломний і найважчий момент для мене був у 2010 році. Саме тоді, коли я переїхав жити в Київ, так би мовити, у пошуках “кращої долі" (посміхається). Мене тут ніхто не чекав і не знав, окрім кількох друзів музикантів. І без їхньої підтримки мені було б, звичайно, набагато важче.
Щодо найуспішнішого етапу - сподіваюсь він ще попереду (посміхається).

На DZIDZIO плануєш зупинитися?

DZIDZIO - це не просто група, чи проект. Це моя сім'я і друзі, а вони зі мною будуть завжди!
У нас зараз дуже багато планів, готуємось до стадіонного туру, нещодавно закінчили зйомки повнометражного фільму, який 31 серпня побачить вся Україна.

2017.04.08_0398_0340_0076.jpg

Проте, у мене давно є одна творча мрія, яку я, сподіваюсь, вже зовсім скоро реалізую.

Всі ці проекти успішні та цiкавi, але, справді, в жодному з них ти не реалізував себе, я головну особистість творчого процесу. Можливо, прийшов час стати незалежною одиницю та сольним артистом, що скажеш?

Можливо (посміхається). Тут я, певно, залишу інтригу. Скажу тільки те, що в цьому році я планую показати людям дещо нове, дуже творче і тільки моє, особисте.

А співати не хочешь почати? Адже за стійкою мікрофона на бек-вокалі ти вже був помічений неодноразово..

Думаю, цей час ще не настав (сміється). Я перфекціоніст, тому, вважаю, що співати повинні тільки ті, хто дійсно вміє це робити гарно та профессійно.
Так, на концертах я співаю бек-вокали, але не роблю це настільки круто, щоб бути сольним вокалістом. Кожен повинен займатись своєю справою і займатися тільки тим, що в нього виходить найкраще.

Зрозуміло, співати наш гітарист не буде. Але, яким же тоді ти бачиш свій творчий шлях у майбутньому?

Яскравим, наповненим розвитком і новими ідеями, а також талановитими людьми в моєму оточенні і тільки якісною музикою. А ще, звичайно, хорошими результатами з гарними емоціями! (Посміхається)

Давай трішки повернемося до гурту DZIDZIO, адже це саме той проект, в якому ти працюєш в даний період. Як ти себе почуваєшь у комічному образі? Довго налаштовувався?

Все було добре, поки не вдягнув костюм помідора. Після нього мені вже нічого не страшно (сміється). Насправді, це дуже круто навчитись перевтілюватися у різні образи і, зізнаюсь чесно, мені не так легко вдалось перейти з серйозного музиканта в більш комічного. Але чого ж не зробиш заради мистецтва (посміхається). Я радий, що маю зараз такий досвід.

orest-3.jpg

Чому “Лямур”?

Таке сценічне ім’я для мене придумав сам Дзідзьо. Було ще декілька різних варіантів, але зі всіх, що він пропонував, "Лямур" виявився мені найближчим (посміхається).

Орест, зізнайся, певно, від дівчат не має відбою, так? Красунчик Лямур, талановитий, відомий та ще й на гітарі грає... А чи є в твоєму житті одна єдина супутниця?

Скажу чесно, увагу дівчат дуже люблю і завжди ціную (посміхається). Ти знаеєш, що я із задоволенням і дуже щиро відповідаю на всі запитання, але тему свого особистого життя залишу в таємниці. Повинна ж бути якась інтрига (посміхається).

orest-1_0.jpg

А які дівчата тобі взагалі подобаються? Простіше кажучи, які якості повинні мати дівчата, щоб завоювати увагу відомої людини?

Подобаються дівчата, які перш за все мають ціль у житті, чогось прагнуть і постійно розвиваються. Але для мене також важливий і зовнішній вигляд. Ціную в дівчатах гарну фігуру, хороший смак та почуття стилю.

На дворі літо та час відпусток. Як плануєш провести найтеплішу пору року?

Нащастя чи нажаль, але в мене вже давно не було повноцінної відпустки. Минуле літо я провів у студії звукозапису і на концертах, цього літа планую теж багато працювати, але хоча б тиждень для відпочинку на березі моря чи океану вже точно знайду! Напевне, це буде після мого дня народження.

Доречі, день народження в тебе, здається в липні, так? І, наскільки мені відомо, ще й ювілей. Як думаєш святкувати?

Так, в липні мені буде 30. Аж не віриться (посміхається). Але саме в день мого народження ми граємо концерт, тому буду святкувати на сцені (посміхається). Та після виступу планую все ж таки зібрати рідних та близьких мені людей і феєрично його відзначити!

Побажання читачам...

Всім читачам хочу сказати головне: “Робіть, що можете, з тим, що маєте, там, де ви є!". Це моя улюблена цитата Теодора Рузвельта. Бажаю кожному знайти свою улюблену справу і досягти в ній успіху. Цінуйте близьких, бережіть здоров'я, кохайте і будьте щасливими!

Автор: Даша Дьяченко; источник: журнал "ShiKoLad"; фото: личный архив артиста

Главные новости дня

Новости партнеров